Perşembe, Eylül 10

İLK 50 ÖPÜCÜK- 50 FIRST DATES-Arşivimden:14




Bir Adam Sandler filmine hoşgeldiniz.Bua adamın tarzını bilenler aşağı yukarı nasıl bir film izleyeceklerini tahmin ederler.Genelde ailenizle izleyebileceğiniz ,hoş vakit geçirten filmlerdir.Zaten filmler değişse de ,Sandler değişmiyor,hep kendi karakteriyle dolanıyor gibi - açık sözlü ve patavatsız,kafasının dikine giden, pasaklı ,savruk herşeye rağmen içten ,sempatik -.
Drew Barrmore'la birlikteler bu filmde. Henry kadınlara yaz aşkı yaşatıp ,kalplerini kırmadan ortadan kaybolan biridir.Şimdiye dek onlarca kadınla çıksa da bağlanmamaya kararlıdır.Zaten morsları incelemek gibi bir hayali vardır ve bir kadın ona ayak bağı olabilir.Bir cafe'de tek başına oturan ve waffle 'lardan kule yapan kızı farkeder,bu onun sonu olacaktır,çünkü bir anda tutulmuştur kıza.Kızla güzel bir gün geçirince ertesi günde aynı yere gelir fakat kız ona sapık muamelesi yapıp Hery'i tanımadığını söyler .Sonrasında ise acı gerçeği öğrenir.Lucy nörolojik bir rahtsızlıktan ötürü ,her günün sonunda tüm yaşadıklarını unutmaktadır ve bir yıl önce geçirdiği kaza öncesi günde takılıp kalmıştır.Henry ise her yeni günde kendini yeniden yeniden tanıtır.



Lucy her seferinde daha zor inanır fakat Henry pes etmeyecektir...İşte böyle devam ediyor.Bana groundhog day'le, Memento'dan -tamam bu çok ayrı bir film ama- esintiler var gibi geldi.


Tabi tatlı ,semptatik bir film . Soğuk kış günlerinde haftasonu izlenebilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BURAYA BAKIN BİR DAKİKA!


Burada bulunduğunuz her saniye yaşadığınız evrene büyük katkılar sağlayacak demek isterdim ... Ancak tek söyleyebileceğim, kahvenizi alın da oturun ... Yani demek istediğim, hoşgeldiniz her kimseniz...