Salı, Eylül 1

Şarkılar neyi söyler?

Baştan söyleyeyim bu melonkolik-duygusal bir deneme girişimi falan değil.Sadece aklıma gelen bazı şarkıların insanda uyandırdığı etkiyi bir kaç cümlede özetleme durumu diyelim .Olamaz yine duygusal bir şeymiş gibi bir açıklama oldu ama değil inanın ki!Dinledim ve ilk aklıma gelen şey neyse yazdım..Neyse susayım da okuyun siz de kurtulun ben de.

Not:Bu şarkılar belli bir kişisel zevke göre sıralanmamış ,rastgele seçilmiştir.Liste tarafsızlığın tarafında yer alır.

Başlayalım:

BEDÜK-AUTOMATIC:'İnsanda şu bizim Bedük ya hadi elektrik dansını deneyelim he he'hissi uyandırır.En ufak duygusal içerik vermez ,elektrik boşaltır.

KAISER CHIEF-NA NA NA NA NAA: İnsanı uyuz eder,özellikle na na kısmında kaşıntınız hat safhaya ulaşır.

MUSE-SUPERMASSIVE :Bir işe başlamadan evvel enerji toplamak ve motive olmak için kullanılabilir ,özellikle de supermassive kısmını söylemeden önceki inişli çıkışlı kısmı kafa döndürme hissi verir.



NORAH JONES-LOVE ME TENDER: Bir fon müzik edasındadır,salındığı odada sakız gibi uzar uzar.Kahveyle birleşince tadı hoşlaşır.

BUSH-GLYCERINE:Orta halliysek ve ufak çaplı bir kafa dağıtma istiyorsak işe yarar.Şarkıyı azıcık da olsa sevmek için sadece ve sadece o şarkıya adapte olmak gerekir yoksa sinek vızıltısı hissi uyandırır.

ZARA-KEDERLİ GÜNLERİMDE: Şöyle bir fasıl havasına sokar,aaa kısmını söylettirir nefesimiz yetmese de.

LIFE AND DEATH(the bucket list's soundtrack): Filmi hatırlar ve hafif hafif gülümsersiniz, başka da bir şey yapmazsınız.

CEM KARACA-EŞEĞİ SALDIM ÇAYIRA:Manidar olması yanında uslübuyla kanal kapattırracak cinstendir.Hicvin sopa çeken türüdür,daha fazlasını da yapabilir ama burada söylenmez.

VEGA-BU SABAHLARIN BİR ANLAMI OLMALI:Aslında umutsuz olduğumuz ama tersiymiş gibi kendimizi kandırdığımız zamanlarla örtüşür.

MOZART-PACHABEL :İnsanı farklı bir zamana götürür -17 veya 18. yy olabilir -.İçinde umut kırıntılarını yükselten kısımlar bulunur ,akıcı ve zevklidir.Klasik müzik deyince uykusu gelenlere bile önerilebilir kanımca.

SARA MCLACHLAN-ANGEL: Kahvelik şarkılardan biri daha ...Yumuşacıktır,her zaman dinlenmez.

ASLI-KÖRDÜĞÜM: Kendi kendimize boş triplere girmek, istediğimiz hafif yapmacık duygusallıklarımızda mekana uyabilir.

YUSUF İSLAM-SALLİ ALA MUHAMMED:Ramazan aylarını,en çok da Show Tv'yi hatırlatır.Duygu yoğunluğu , eğer daha önce Show Tv ile özdeşleştirmemişsek yaşanabilir.



MAZHAR ALANSON-SÜPERMEN:Ne hissettiğinizi pek de kafaya takmadığınız öylesine zamanlarda tatlı niyetine iyi gider.

MUSE-ABSOLUTION:Hafiften tozutuk zamanlarımızda dinlenebilir,amaçsızdır.

MATCBOOK ROMANCE-MONSTERS:Hafif enerji yükselmesi sağlar başka bir atraksiyonu yoktur.

RESUL BALAY- NAZLI YARİM HABER SALMIŞ:Haince listemi taramalıyla delik deşik etmiştir.Parçasını dinlemek kime nasip olursa o kişi 7 gün içerisinde bırakın telefonu ,mail bile almadan çatlar ölür.

FERİDUN DÜZAĞAÇ-BENİ BIRAKMA:Biri sizi terketti ya da platonik hezimete uğrattı ve üzerinden kriz dönemini atlatacak kadar süre geçtiği halde sürünüyorsak oraya cuk oturur.Yere bakıp kafamızı sağa sola sallar,amaçsız amaçsız la la kısmını söyleriz.

GOMEZ-NOTICE:Hiç bir duygu uyandırmaz ,öööle dinlenir.



NİL-EMİNİM SEVMEDİĞİNE:Evde pijamalarla ve küçük zıplamalarla söylenir,saç uzunsa dağılması umursanmaz.

NORAH JONES-SOMEWHERE OVER THE RAINBOW:Yeşil ve rengarenk çiçeklerle dolu bir patikadan yürüyormuş gibi dinlersiniz,minik minik umuttan yıldızlarınız falan olur.

DUMAN-YÜREKTEN:Amaaan,öööf...şeklinde bıkkınlıkla halsizlik karışımı durumlarda ve ağrılı romantizmalarda dinlenir.

APOCALIYPTICA/HIM/THE RASMUS-BITTERSWEET: Ay ışığı düşmüş ıssız bir sokakta bağırdığınızı hayal eder ve kurt adam yalnızlığını yaşarsınız.



ANATHEMA-ONE LAST GOODBYE:İşte bu parçada taraflı davrandığımı itiraf ediyorum,bu şarkı beni lime lime dip kuşbaşına çeviriyor her seferinde.Tarafsız açıklarsam ,çok mutluyken dinleyemediğiniz ve duygusal boşluk durumlarında 'ah uleyynnn' şeklinde bağırtan bir parçadır.

SKY CAR-3D:Yukarıdaki parçalarla uyumsuzluk hissi verir çünkü öyledir.Bu masaüstü uçak oyunudur. Bu listeye nereden sızdığı bilinmemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BURAYA BAKIN BİR DAKİKA!


Burada bulunduğunuz her saniye yaşadığınız evrene büyük katkılar sağlayacak demek isterdim ... Ancak tek söyleyebileceğim, kahvenizi alın da oturun ... Yani demek istediğim, hoşgeldiniz her kimseniz...