Cuma, Ağustos 21

GROUNDHOG DAY - Bugün Aslında Dündü-arşivimden:6




1993 yapımı başrollerini Bill Murray ve Andie Macdowell'ın oynadığı filmin adı Türkçeye konusuyla uygun olarak çevirilmiş ama aslında Köstebek Günü demek -gereksiz ayrıntılar antolojisinden-. Yapım zamanı hiç farketmez çünkü kaçırılmaması gereken bir film bu. Önyargıyla kesin sıkılacağım diye başladığım halde söylüyorum bunu .Bill Murray de cuk oturmuş role ayrıca.
Düşünelim hayatımızda iğrenç saydığımız ve hemen bitmesini dilediğimiz bir gündeyiz ama o günü asla aşamıyoruz.Ne yapsak da aynı günde takılıp kalıyoruz.Her sabah 6 olduğunda aynı güne başlıyoruz.Ne yapardık? İşte Murray de buna cevap arıyor .
Başta epey tökezliyor ,isyan ediyor hatta ölme girişimlerinde

bulunuyor ama sonunda o da doğru olanı buluyor.
Özellikle hoşlandığı kadın için hergün yeni bir şey öğrenmesi - bazen piyano,
bazen buzdan heykel yapmak,bazen 17. yüzyıl edebiyatı..- ve herşeyin yoluna girmesi için çırpınması çok ama çok tatlıydı. Tabi finali de öyle...Uzun uzadıya anlatmaya gerek yok bence o kendini anlatacaktır.
Bu sefer şiddetle değil tatlılıkla uyarıyorum, bu filmi lütfen izleyin ,bir yerinden bir şey sizi de vuracaktır...
Filmden küçük bir dipnot:Bazen başımıza ne gelirse gelsin önemli olan insanları mutlu etmek,onlara yardım etmek ve bundan mutluluk duymaktır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BURAYA BAKIN BİR DAKİKA!


Burada bulunduğunuz her saniye yaşadığınız evrene büyük katkılar sağlayacak demek isterdim ... Ancak tek söyleyebileceğim, kahvenizi alın da oturun ... Yani demek istediğim, hoşgeldiniz her kimseniz...